De kift van de "partijen der ontevredenen" en onze kamervoorzitster uit Marokko

De PVV en Denk lijken op elkaar. Beide partijen vinden dat hun doelgroep wordt achtergesteld. Of het nu gaat om het gevoel dat "die buitenlanders alles krijgen en wij niet" of om "wij als allochtonen krijgen geen kansen", de gemeeschappelijke deler is om de schuld bij "de Ander" te leggen. 

Een ander gemeenschappelijk iets is dat ze beiden Khadija Arib niet moeten. Mevrouw Arib is zonder tegenkandidaat herkozen als kamervoorzitster.

De PVV hamert er op dat ze ook nog een Marokkaans paspoort heeft en daardoor ook loyaal is aan Marokko. Denkt onze Indo met een Oost-Europese vrouw (hoe kan je dan zo xenofoob zijn?) nou werkelijk dat afstand doen van een nationaliteit maakt dat je opeens niets meer met je geboortegrond hebt? Mijn vader komt uit het Hoge Noorden en ondanks 40 jaar voor de klas staan in Schiedam galmde hij al oliebollen-bakkend "Het Peert van Ome Loeks" en werd Oude Wijven koek en droge worst iedere zomer naar het zuiden vervoerd. Mijn Limburgse senior bij de IND vroeger vond het werelds dat ik de emails van zijn vader in het Limburgs kon lezen en begrijpen. Mijn Limburgse vriendje (waardoor ik het Limburgs had geleerd) had een Limburgs troetelnaampje voor me. Al die Nederlanders die nooit een Nederlands programma kijken maar hun schotel op TV Irak of Turkije hebben gericht. De band met je geboortgrond wordt niet verbroken door een stuk papier in te leveren. In mijn optiek is er niets mis met een dubbele nationaliteit behalve als het de belangen van Nederland zou kunnen schaden. Ik kan me zo voorstellen dat en Noord Koreaanse Nederlander een baan in het leger kan vergeten.

DENK denkt dat de Khadija's uit de Schilderswijk niets hebben aan een kamervoorzitster die is geboren in Marokko want ze is veel te Nederlands. De mannenbroeders vinden "Nederlands" blijkbaar iets  waar die zich niet mee identificeren. Nou zitten die meiden uit de Schilderswijk bij mij in de klas dromend van een baan als jurist. Wat is nou meer stimulerender dan zien dat je als migrantenkind burgemeester van Rotterdam kan worden, kamervoorzitster, als streng gelovig moslim met een baard of een hoofddoek succesvol advocaat? Of kamerlid met 7000 euro in de maand strak in het pak? Docent? Arts in het ziekenhuis?

Er zullen zeker mensen zijn die mevrouw Arib niet aardig vinden en dat mag. Dan hebben we het over een persoonlijke voorkeur maar ageren tegen iemand omdat die een dubbele nationaliteit heeft of omdat die te Nederlands is vind ik klinken als discriminatie.



Geert Wilders (PVV) feliciteert Khadija Arib met haar herbenoeming tot voorzitter van de Tweede Kamer.
Geert Wilders (PVV) feliciteert Khadija Arib met haar herbenoeming tot voorzitter van de Tweede Kamer.
Foto: ANP

Kamervoorzitter Khadija Arib heeft gereageerd op de PVV-kritiek op haar dubbele paspoort. "Mijn nationaliteit zegt niets over mijn loyaliteit."
(..)
Waar ze aan de ene kant te Marokkaans zou zijn, krijgt Arib ook kritiek dat ze te Nederlands zou zijn. De partij Denk blijft dat maar insinueren. Ze zou geen voorbeeld zijn voor de Khadija's in de Schilderswijk. Arib denkt dat die partij misschien niet wil dat zij een voorbeeld is voor deze Khadija's, maar uit reacties merkt ze dat ze zo wel wordt gezien.

Het hele artikel staat hier in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/27922016/__Arib__zegt_niets_over_loyaliteit__.html


Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?