1F en kinderpardon


Gezin van 13-jarige asielzoeker Gláucio mag niet blijven

Geplaatst opmaandag 2 maart 2015 - 15:44
Foto: Facebook/Help Glaucio om hier in Nederland te blijven

Het gezin-Ventura Tiago uit het asielzoekerscentrum (azc) in Venlo krijgt geen verblijfsvergunning op basis van het kinderpardon.
Dat oordeelt de rechtbank in Arnhem. Die vindt dat Gláucio (13), Márcia (18) en hun moeder niet in Nederland mogen blijven vanwege de zogenoemde 1F-status van vader Luciano.
Oorlogsmisdaden
De verdediging van het gezin vindt dat de drie in aanmerking komen voor het kinderpardon omdat ze sinds de eerste asielaanvraag langer dan tien jaar in Nederland verbleven. De rechtbank stelt echter dat die termijn van tien jaar in deze zaak niet geldt omdat vader Luciano de 1F-status heeft. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij oorlogsmisdaden in zijn vaderland Angola. De kinderen en hun moeder krijgen geen verblijfsvergunning omdat Luciano daar volgens de rechter van zou kunnen profiteren.
Raadsel
Advocaat van het gezin Corrien Ullersma gaat bij de Raad van State in beroep tegen de uitspraak van de Arnhemse rechtbank. Ze noemt het een raadsel dat de rechtbank in Groningen op 5 december in een vergelijkbare zaak gezinsleden van een '1F’er' wél een verblijfsvergunning verstrekte op basis van het kinderpardon. Die rechter vindt dat de 1F-status van een gezinslid na tien jaar geen beletsel meer mag zijn voor een verblijfsvergunning. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is bij de Raad van State in beroep gegaan tegen die uitspraak.
Venlo
Het gezin verblijft sinds begin deze eeuw in Nederland en kwam op 1 januari 2013 in het azc in Venlo terecht. Gláucio zit op het Valuas College in Venlo en voetbalt bij SV Blerick. Zus Márcia doet dit jaar eindexamen vwo in Dordrecht.

 Bron: http://www.1limburg.nl/gezin-van-13-jarige-asielzoeker-glaucio-mag-niet-blijven?context=section-1



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)